Росія втратить монополію на польоти до МКС через Boeing і SpaceX — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія втратить монополію на польоти до МКС через Boeing і SpaceX

Технології&Авто
1143
Російська ракетно-космічна корпорація (РКК) “Енергія” після 2018 року може втратити монополію на доставку космонавтів на МКС, йдеться в річному звіті корпорації.
У звіті говориться, що конкуренція збільшиться через реалізовані плани американських комерційних компаній зі створення пілотованих кораблів, тому «монополія Росії на ринку пілотованих космічних польотів прогнозується недовговічною».
На даний момент РКК «Енергія» – абсолютний монополіст на ринку послуг з доставки та повернення екіпажів МКС, її частка становить 100%. NASA планує в 2017 році провести льотні випробування двох космічних кораблів – Dragon від SpaceX в серпні і Starliner від Boeing в грудні. Якщо випробування пройдуть успішно, американські компанії стануть прямими конкурентами РКК «Енергія», і після 2018 року, коли SpaceX і Starliner почнуть здійснювати регулярні пілотовані польоти до МКС, Росія втратить монополію.
Зараз частка РКК «Енергія» на ринку вантажоперевезень на МКС скоротилася до 29%. 57% запусків вантажних кораблів до МКС здійснили США, 14% припало на частку Японії, йдеться в документі.
Крім того, російські пілотовані кораблі «Союз», які здатні повернути з космосу до 50 кг вантажу, втратили лідируючі позиції в цьому сегменті ринку через запуск корабля Dragon від SpaceX, здатного повертати вантаж.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас