На два нові блоки на газовому вугіллі Слов'янської ТЕС витратять 716 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На два нові блоки на газовому вугіллі Слов'янської ТЕС витратять 716 мільйонів доларів

Енергетика
499
Приватна енергогенеруюча компанія «Донбасенерго» планує завершити будівництво двох нових енергоблоків Слов’янської ТЕС, які працюватимуть на вугіллі газової марки, що видобувається в Україні, у 2022 2023 роках.
«Фізична реалізація проекту реконструкції енергоблоку №6 Слов’янської ТЕС з поділом на блоки 6а 6б і потужністю 330 МВт кожен розпочато в 2014 році… В березні 2017 року наказом Міненерговугілля №221 затверджено такі часові рамки реалізації проекту: енергоблок №6б (завершення фізичної реалізації) – грудень 2022 року, енергоблок №6а (завершення фізичної реалізації) – грудень 2023 року», – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що орієнтовна вартість будівництва двох енергоблоків становить 716 млн дол. «Проект реконструкції енергоблоку №6 Слов’янської ТЕС передбачає установку двох енергоблоків сумарною потужністю 330 МВт кожен. Прогнозні показники річного споживання вугілля газової марки – 1,7-1,8 млн тонн на рік», – відзначили в компанії, додавши, що на сьогодні вже підготовлено будівельний майданчик, а саме: винесені комунікації, демонтована будівля котельного відділення законсервованого блоку №6, встановлені опорні елементи конструкції фундаменту, виготовлена турбіна з конденсатором для енергоблоку 6б і конденсатор для енергоблоку 6а.
За інформацією прес-служби «Донбасенерго», цей проект планується реалізувати за рахунок залучення іноземних інвестицій і частково – за рахунок власних коштів. «На сьогодні фахівці компанії визначають технологічні можливості і обсяг капітальних інвестицій для переведення (реконструкції) тепломеханічного і газоочисного обладнання Слов’янської ТЕС на спалювання вугілля марки «Г». На основі результатів цього комплексного аналізу буде прийнято рішення про доцільність такого кроку», – повідомили в «Донбасенерго», відповідаючи на запитання про плани компанії з переведення блоків, які працюють на дефіцитному антрациті, на вугілля газових марок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас