Попит на житло зросте восени через девальвацію гривні - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на житло зросте восени через девальвацію гривні - думка

Нерухомість
5952
Попит на житло може різко збільшитися восени 2017 року через девальвацію гривні, вважає керуючий партнер компанії InCo home (ТОВ “Компанія з управління активами” Інвест-Консалтинг”) Юрій Сокольницький.
“Ми очікуємо, що восени почнеться девальвація гривні, а значить, різко зросте попит на житло, що будується, і падіння цін на квартири припиниться”, – цитується Ю.Сокольницький в повідомленні на веб-сайті компанії.
Як зазначає керуючий партнер InCo home, сьогодні на ринку житла в Україні спостерігається стагнація і кількість угод зменшується, що пов’язано зі стабільністю курсу національної валюти.
Однак, за словами Ю.Сокольницького, падіння цін на сталь і руду на зовнішніх ринках призведе до дефіциту платіжного балансу країни, а згодом – до тиску на курс гривні, через що і можливий сплеск попиту на нерухомість.
“Ще один фактор впливу на ринок нерухомості сьогодні – це холодна весна і невтішні прогнози на урожай в цьому році. А значить, у вересні-жовтні можливий ще більший тиск на курс нашої валюти”, – додає він.
Керуючий партнер InCo home також прогнозує зниження ставок кредитування на 3-4% річних протягом найближчих шести місяців, що повинно стати додатковим стимулом для інвестицій в житло.
За його оцінками, обсяг банківських кредитів на придбання нерухомості в 2017 році складе 0,95-1 млрд. грн, збільшившись на 29-36% від 736 млн. грн за підсумками 2016 року.
Як говориться в повідомленні, зараз в Україні спостерігається різке зростання темпів будівництва і кількості об’єктів, передбачених для введення в експлуатацію в 2017-2018 рр. – на 40% в порівнянні з 2015-2016 рр. При цьому попит на житло залишається на рівні 2016 року, що призводить до зниження цін, які з початку 2017 року вже впали на 5-7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас