Повторної кібератаки на урядовий портал немає - Саєнко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повторної кібератаки на урядовий портал немає - Саєнко

Казна та Політика
136
Повторної кібератаки на урядовий портал не було, повідомляється на сторінці “Урядовий портал” в соцмережі Facebook в четвер з посиланням на міністра Кабміну України Олександра Саєнка.
“Хочу всіх заспокоїти: ніякої повторної атаки немає. Урядовий портал тимчасово не працював через технічні роботи. Зараз він вже працює в штатному режимі. Кібератака, яка сталася у вівторок, не призвела до настільки значних наслідків, щоб серйозно вплинути на роботу СКМУ (секретаріату Кабміну – ред.)”, – сказав Саєнко.
У свою чергу, менеджер з інформації та інформаційних технологій в Раді підприємців при Кабміні Іван Бердецький заявляє, що доступ до мережі знову з’явився о 16:50. “Чи була це знову саме хакерська атака або загроза, і “айтшнікі” КМУ спрацювали на випередження – мені не відомо. Але факт відсутності доступу до мережі і до сайту урядового порталу був. Зараз доступ є”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер.
Бердецький також зазначив, що рада підприємців працює в штатному режимі.
В даний час урядовий портал (офіційної сайт Кабміну) працює в звичайному режимі.
Як повідомлялося, раніше в четвер Бердецький написав в Facebook в четвер, зазначивши своє місцезнаходження в Кабміні: “Вірусна атака номер два. Знову все вирублено”.
При цьому раніше в четвер у Кабміні заявили, що вірусна атака на корпоративні мережі і мережі органів української влади зупинена, ситуація перебуває під повним контролем фахівців з кібербезпеки, які працюють над відновленням втрачених даних.

Довідка Finance.UA:

  • У вівторок, 27 червня Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектора про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Про хакерську атаку також заявила і найбільша українська компанія експрес-доставки “«Нова пошта»“http://news.finance.ua/ru/news/-/405191/iz-za-hakerov-vse-otdeleniya-novoj-pochty-prekratili-rabotu:, в зв’язку з чим інформаційні системи відділення і контакт-центри компанії тимчасово не працюють.
  • Також, в зв’язку з кібератакою обмежив надання своїх послуг клієнтам і “Ощадбанк”.
  • Крім того, про пошкодження внутрішніх комп’ютерних мереж в зв’язку з кібератакою заявили в аеропортах “Бориспіль” і “ Київ”.
  • Також постраждали комп’ютери Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровської електроенергетичної системи. Однак в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що незважаючи на спроби інтервенції, об’єднана енергосистема України працює стабільно.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткойнах.
  • Спосіб поширення в локальній мережі аналогічний вірусу WannaCry.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас