З початку 2017 року за розкрадання бюджетних коштів посадили лише одну людину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку 2017 року за розкрадання бюджетних коштів посадили лише одну людину

Казна та Політика
692
У 2017-му тільки одну людину в Україні реально посадили до в’язниці за корупційною статтею про привласнення бюджетних коштів.
Видання “Наші гроші” зазначає, в цьому році зросла кількість службовців, які отримали вирок у вигляді позбавлення волі за зловживання службовим становищем, що призвело до присвоєння, розтрати майна або заволодіння ним.
Щоправда, як в 2016-му, так і в 2017-му вирок з реальним позбавленням волі став дійсним тільки щодо працівників Ощадбанку.
Всього в перші п’ять місяців цього року за цією корупційною статті (тільки у випадках, коли мова йшла про бюджетне майно та кошти) вироки отримали 77 осіб. Це на 27 або 25% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Тоді їх отримали 104 людини.
Істотно скоротилася кількість вироків щодо голів дільничних виборчих комісій, їхніх заступників, секретарів або членів ДВК, яких в основному штрафували або призначали умовний термін за присвоєні або розтрачені бюджетні кошти.
У минулому році таких засуджених було 25, в цьому – 1.
Цього року змінилася область, в якій суди винесли більше вироків. Якщо в минулому році в зазначений період такою областю була Львівська (12 вироків), то за 5 місяців цього року “лідером” стала Херсонська – 7 вироків.
У 2016-му після Львівщини йшли Полтавська, Донецька, Дніпропетровська, Київська, Херсонська, (5-8 вироків), решта 1-4, а в 2017-му після Херсонщини йшли Львівщина, Донецька область, Одеська область, Івано-Франківська Київ (4-6 вироків), решта 1-3.
У минулому році за кримінальною статтею не винесли жодного вироку в Черкаській області, а в цьому році – в Чернівецькій і Рівненській областях.
Цього року суд призначив 5,5 року позбавлення волі старшому контролеру-касиру відділення філії Івано-Франківського облуправління Ощадбанку. У 2009-2015-му. вона привласнила кошти, що знаходилися на депозитних рахунках вкладників банку (1,55 млн грн, $56 тис. і €12 тис.).
У минулому році позбавленням волі покарали ще чотирьох осіб, але апеляція скасувала ці рішення і відправила їх на розгляд до судів першої інстанції.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас