Приватні виконавці вийдуть на ринок протягом місяця - заступник міністра юстиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватні виконавці вийдуть на ринок протягом місяця - заступник міністра юстиції

Казна та Політика
503
Приватні виконавці можуть почати роботу і вийти на ринок протягом місяця, прогнозує заступник міністра юстиції Сергій Шкляр.
“Найближчим часом ми видамо їм свідоцтва, потім ми повинні переконатися в тому, що вони застрахували свою відповідальність, що у них є офіси, що вони відповідають вимогам, встановленим Мін’юстом. Після цього вносимо інформацію про них до реєстру приватних виконавців, і вони зможуть працювати. Це буде найближчим часом, я думаю, що пару тижнів – місяць”, – сказав він на прес-конференції.
С.Шкляр зазначив, що в даний час навчання завершили 630 приватних виконавців.
Наступний потік почне навчання восени.
При цьому С.Шкляр підкреслив, що Мін’юст очікував більшого попиту на цю спеціальність.
Крім того, заступник міністра прогнозує, що передбачена законодавством Асоціація приватних виконавців буде створена до кінця поточного року або на початку 2018 р.
“У законі передбачено створення асоціації приватних виконавців з обов’язковим членством, яка буде поступово переймати від Мін’юсту кваліфікаційні, дисциплінарні та низку інших функцій. Зволікати зі створенням асоціації ми не будемо. Почнемо в цьому році, можливо, в цьому році і закінчимо або на початку наступного року”, – сказав він.
Також С.Шкляр висловив упевненість, що всі приватні виконавці вже можуть починати “рекламувати свої послуги” і будуть забезпечені роботою, позаяк в даний час державна виконавча служба перевантажена роботою.
“Думаю, багато стягувачів будуть зацікавлені звертатися безпосередньо до приватних виконавців, а насамперед, я думаю, це будуть банки і великі приватні компанії”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас