Світовий борг оновив історичний максимум в $217 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий борг оновив історичний максимум в $217 трлн

Кредит&Депозит
984
За підсумками першого кварталу 2017 року, світовий борг оновив історичний максимум, досягнувши позначки в 327% глобального ВВП, – йдеться в матеріалах світового боргового ринку, підготовленого Інститутом міжнародних фінансів.
За даними експертів, в грошовому еквіваленті розмір загальносвітового боргу досяг в першому кварталі 2017 р/ рекордних $217 трлн, а найбільший приріст боргу за рік продемонстрували найбільші світові економіки – США і Китай. За інформацією аналітиків, в КНР він досяг рівня в $32,7 трлн, а в Штатах – перевищив $63 трлн.
Водночас сукупний борг ринків, що розвиваються, збільшився на $3 трлн, перевищивши $56 трлн, і склав 218% ВВП.
Як поінформували в Інституті міжнародних фінансів, найшвидше відношення боргу до ВВП зростало в Китаї, Чилі, Колумбії і Туреччині; в Таїланді, Бразилії та Угорщині воно, навпаки, знижувалося, йдеться в тексті доповіді.
У документі також підкреслюється, що в сукупний борг включаються борги урядів, банків, корпорацій і домогосподарств; причому, як видно з матеріалів дослідників, борговий тягар розподілено нерівномірно – в одних країнах/галузях він зменшується, в інших, навпаки, збільшується.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас