Продажі британських супермаркетів ростуть рекордними темпами за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі британських супермаркетів ростуть рекордними темпами за 5 років

Фондовий ринок
394
Виручка супермаркетів Великобританії за 12 тижнів по 18 червня підвищилася на 5% в річному вираженні, рекордними темпами з березня 2012 року, повідомляється в дослідженні компанії Kantor Worldpanel.
Всі найбільші ритейлери підвищили продажі в зазначений період: продажі Tesco зросли на 3,5%, Wm Morrison Supermarkets – на 3,7%.
Проте, всі лідери скоротили свою частку ринку в конкуренції з німецькими мережами Aldi та Lidl, які збільшили продажі на 18,7% і 18,8% відповідно. Разом дві компанії тепер займають майже 12% британського ринку, на 2,4 процентного пункту більше, ніж роком раніше.
Основним фактором збільшення виручки продуктових магазинів стало зростання цін на продукти харчування, викликане зниженням курсу фунта стерлінгів. Інфляція у Великобританії за останні три місяці склала 3,2%, за даними Kantor.
“Однак зростання ринку підтримується не тільки інфляцією, – говорить аналітик компанії Фрейзер Маккевітт. – Встановлена в країні спека посприяла збільшенню продажів таких традиційних “літніх” категорій товарів, як морозиво і сидр, на 12% і 16% відповідно”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас