Ernst&Young підтвердило низьку якість кредитного портфеля ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ernst&Young підтвердило низьку якість кредитного портфеля ПриватБанку

Фондовий ринок
1214
Незалежний аудитор Ernst&Young (EY) підтвердив низьку якість кредитного портфеля ПриватБанку, повідомив Національний банк України (НБУ) на веб-сайті.
Як йдеться в повідомленні, відповідно до фінансової звітності установи станом на 31 грудня 2016 року, підтвердженої аудиторами EY, в 2016 році резерв на знецінення кредитів юридичним особам було збільшено на 155,9 млрд грн.
Крім того, аудитори визначили потребу у формуванні додаткового резерву ще на 10 млрд грн, що в результаті призвело до від’ємного значення балансового капіталу банку в 882 млн грн станом на кінець 2016 року.
При цьому аудитор не підтвердив фінансові результати і грошові потоки банку через те, що не зміг отримати достатні аудиторські докази щодо періоду, в якому відбулося знецінення кредитів та авансів клієнтам. Такий висновок свідчить про те, що фінансові проблеми в ПриватБанку почалися задовго до 2016 року.
Також EY здійснив аналіз потреби банку в капіталі, за результатами якого було визначено, що банку знадобиться додаткове вливання капіталу від держави, як наслідок дій попередніх власників і менеджменту.
Як повідомлялося, згідно з меморандумом з Міжнародним валютним фондом (МВФ), до середини вересня 2017 року має завершитися forensic аудит (економічне розслідування операцій) ПриватБанку для визначення, чи були правопорушення або погана банківська практика в період до його націоналізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас