У ГПУ кажуть, що гральному бізнесу треба дати можливість функціонувати легально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ кажуть, що гральному бізнесу треба дати можливість функціонувати легально

Казна та Політика
266
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що боротьба з незаконним гральним бізнесом може пожвавитися завдяки законодавчому врегулюванню і видачі ліцензій певним лотереям.
Про це генпрокурор сказав 23 червня під час брифінгу в Житомирі.
“На сьогоднішній день Рада національної безпеки і оборони припинила діяльність двох мереж гральних закладів. Фактично функціонує тільки «Українська національна лотерея». Вона платить податки, а значить, її заклади легально працюють на території України. За минулий рік ми закрили сотні точок нелегального грального бізнесу, але вони відновлюються, як гриби після дощу. З моєї точки зору, проблема тут лежить в законодавстві. Тобто, можна карати, але потрібно дати можливість для легального функціонування. Кабінет міністрів, на мою думку, повинен найближчим часом видати офіційні ліцензії одній-двом-трьом лотереям або скільком вони вважають за потрібне, після чого це перейде в законну площину. Інші заклади повинні бути усунені з вулиць міста”, – пояснив Луценко.
При цьому він зазначив, що процес боротьби з нелегальним гральним бізнесом ускладнюється тим, що кожен з таких закладів «кришують» представники правоохоронних органів. Не вдаючись до конкретизації, генпрокурор все-таки навів приклад, коли на території Житомирської області працівник прокуратури займався такою протиправною діяльністю прямо в будинку свого батька.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас