За проїзд в Київському метрополітені можна буде оплатити онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За проїзд в Київському метрополітені можна буде оплатити онлайн

Фінтех і Картки
576
Київський метрополітен планує ввести поповнення проїзних квитків онлайн і в будь-якому вуличному терміналі поповнення рахунків.
Про це повідомив керівник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський в інтерв’ю ЦТС.
“Зараз в Києві близько 6500 вуличних терміналів, і наше завдання – зробити так, щоб пасажир міг поповнити проїзний квиток онлайн або в будь-якому терміналі”, – сказав Брагінський.
За його словами, основна проблема з переходом на таку систему оплати пов’язана з ініціалізацією картки.
“Наприклад, коли ви платите за інтернет, ви вводите номер договору, який прив’язаний до конкретної людини. Метрополітен знайшов рішення. Вже зараз ми стали першим метрополітеном у світі, де на банківську картку можна записати проїзний на кількість поїздок зі знижками”, – сказав Брагінський
Він також підтвердив плани київського метрополітену відмовитися від використання жетонів і перейти на оплату разової поїздки за допомогою талона з QR-кодом.
Коментуючи підвищення тарифу на проїзд в столичному метро, Брагінський сказав, що це – вимушений захід.
“Левову частку витрат метрополітену місто бере на себе, і пасажирам залишаються всі діючі на даний момент знижки. Разова поїздка буде коштувати 5 грн, при поповненні на 50 поїздок – 4,50 грн, в проїзних квитках на 46 або 62 поїздки – вартість однієї поїздки складе 3,90 грн. Отримані кошти будуть спрямовані на оплату комунальних послуг, а саме – електроенергії”, – пояснив він.
Нагадаємо, раніше в Київській міськдержадміністрації пояснили підвищення тарифів на проїзд в комунальному транспорті подорожчанням електроенергії та збільшенням мінімальної зарплати.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас