ЄБРР і ЄІБ мають намір інвестувати 50-70 млн євро на розвиток річки Дніпро як транспортної артерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР і ЄІБ мають намір інвестувати 50-70 млн євро на розвиток річки Дніпро як транспортної артерії

Казна та Політика
279
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) мають намір інвестувати 50-70 млн євро на розвиток річки Дніпро як транспортної артерії.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури.
За словами заступника міністра інфраструктури Надії Казначеєва, Світовий банк, ЄБРР і ЄІБ вже активно беруть участь в ініціативі розвитку Дніпра.
“Одним з проектів стало вивчення можливості здійснення державно-приватного партнерства в порту “Херсон” і розвитку нижньої частини Дніпра. Розробкою попереднього техніко-економічного обґрунтування, завершення якого відбулося в кінці березня 2017 року, займалися міжнародні компанії Royal Haskoning, Rebel Group та інші, за підтримки Групи Світового банку. Міністерство інфраструктури і уряд України мають на меті: якомога швидше створити всі необхідні умови для залучення приватних інвесторів до річки і реалізації ініціати розвитку Дніпра та інших внутрішніх водних шляхів”, – заявила вона.
На думку заступника міністра інфраструктури Віктора Довганя, першочергові завдання, які нині стоять перед Мінінфраструктури – прийняття закону “Про внутрішній водний транспорт”, впровадження норм і стандартів Європейського Союзу на річках України, днопоглиблення річок і стійке фінансування для підтримки інфраструктури річок.
Він зазначив, що дані послідовні кроки дозволять Україні збільшити обсяг вантажоперевезень, залучити світових інвесторів до розвитку річкової інфраструктури, що в свою чергу посилить економіку країни.
Для визначення перспектив транспортного розвитку річки Дніпро Мінінфраструктури і посольство Нідерландів почали реалізацію “Ініціативи розвитку Дніпра” у вересні 2016 року.
ЄІБ, ЄБРР та делегація ЄС приєдналися до даної ініціативи, здійснивши попередні дослідження про можливості залучення інвестицій.
Також підтримка надається з боку Світового банку.
Згодом річка Дніпро може стати частиною Транс’європейської транспортної системи E40 “Рейн – Дунай – Чорне море, А7, Дніпро – Прип’ять, Балтійське море”.
Дану ідею підтримав представник Європейської Комісії Даніель Жак.
У міністерстві зазначають, що за підтримки політики сусідства ЄС і реалізації Угоди про асоціацію найбільша річка України зможе досягти міжнародних стандартів навігації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас