"Дизельний скандал": в США оголосили в розшук екс-менеджерів Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дизельний скандал": в США оголосили в розшук екс-менеджерів Volkswagen

Фондовий ринок
1120
Органи юстиції США оголосили в міжнародний розшук п’ятьох екс-менеджерів німецького автоконцерну Volkswagen (VW). Німеччина видавати їх не стане, але вони не зможуть залишати територію країни, позаяк внесені до бази Інтерполу і їм буде загрожувати затримання і екстрадиція, повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на Süddeutsche Zeitung.
Американська влада звинувачує колишніх співробітників VW в змові з метою здійснення шахрайства і в порушенні американських екологічних стандартів.
У США обвинуваченим загрожують тривалі терміни ув’язнення. Йдеться про Хайнца-Якоба Нойссера, Йенса Хадлера, Ріхарда Доренкампе, Бернда Готтвайсе і Юргена Петера, проти яких також веде розслідування прокуратура Брауншвейга.
Всього в Німеччині в причетності до “дизельному скандалу” підозрюються близько 40 колишніх менеджерів і співробітників VW.
У США, крім п’яти оголошених в розшук менеджерів, звинувачення висунуто також проти керівників одного з відділів німецького автоконцерну Олівера Шмідта, який був затриманий 7 січня перед вильотом до Німеччини.
Суд в Детройті помістив його під арешт.
Якщо його провина буде доведена, йому загрожує до 169 років позбавлення волі.
Раніше повідомлялося, що VW досяг з владою США угоди про штрафні та компенсаційні виплати на загальну суму понад 18 мільярдів доларів в рамках врегулювання скандалу навколо заниження даних про вихлопи дизельних двигунів. Однак міністерство юстиції США не має наміру відмовлятися від судового переслідування екс-менеджерів автоконцерну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас