Названо автомобілі, які прибрали з виробництва за останній рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо автомобілі, які прибрали з виробництва за останній рік

Технології&Авто
2285
Щороку з виробництва знімають десятки моделей. Більшість просто змінюють покоління, але є і автомобілі, які покинули конвеєр, так і не отримавши «спадкоємця». Серед них є дуже цікаві, і навіть культові моделі. Давайте розглянемо список машин, які перестали випускати минулого року.
Land Rover Defender
29 січня 2016 р. з конвеєра заводу в британському Соліхаллі зійшов останній екземпляр моделі Land Rover Defender. Випуск утилітарних позашляховиків Land Rover почався в Великобританії в 1948 році, тричі (в 1951, 1971 і 1983 роках) були проведені масштабні модернізації моделі, а сучасне ім’я Defender з’явилося тільки в 1990 році. Всього за 68 років було вироблено 2 016 993 такі позашляховики. Ліцензійним випуском машин займалися також компанії з Бельгії, Іспанії та Туреччини.
Toyota FJ Cruiser
Оригінальний позашляховик Toyota FJ Cruiser випускали в Японії з 2006 по 2016 рік. Автомобіль, спроектований на шасі «Ленд Крузер Прадо» за мотивами моделі Land Cruiser FJ40 шістдесятих років, спочатку був націлений тільки на північноамериканський ринок, але пізніше продажі моделі почалися в Японії, Австралії, ПАР, деяких країнах Близького Сходу.
Scion tC
2016 став останнім для «молодіжного» купе Scion tC і для всієї марки в цілому. Цей бренд був створений «Тойотою» в 2002 році спеціально для ринків США і Канади, це були компактні і відносно недорогі машини для молодих покупців, які вважали «Тойоти» занадто консервативними і нудними. Scion взяв хороший старт: вже в 2006 році продажі на північноамериканському ринку склали 173 000 примірників, але потім попит став неухильно знижуватися, не допомогло виправити ситуацію і розширення модельного ряду. В останній рік продажів в США і Канаді було реалізовано лише 16 500 «Scion», найпопулярнішою моделлю стало купе tC.
BMW Z4
Останній родстер BMW Z4 зійшов з конвеєра заводу в баварському Регенсбурзі в серпні 2016 року. За сім років компанія випустила 113 000 екземплярів моделі, оснащувалася рядними «четвірками» і «шістками» потужністю від 156 до 340 к.с. За неофіційною інформацією зараз ведеться розробка нового родстера, який стане заміною для BMW Z4.
Chrysler 200
В кінця 2016 року концерн FCA припинив виробництво седана Chrysler 200 – це відбулося всього через два з половиною роки після запуску моделі. Попит на автомобіль був не надто високим, і компанія вирішила зосередитися на більш прибуткових кроссоверах і позашляховиках. Разом з «двохсоткою» з конвеєра був знятий і більш компактний седан Dodge Dart.
Volvo S80
Седан Volvo S80 другого покоління протримався на конвеєрі десять років: виробництво моделі стартувало ще в 2006 році, і останнім часом шведський автомобіль вже не міг на рівних конкурувати з іншими моделями бізнес-класу. У продаж вже надійшов наступник моделі, седан Volvo S90 – зі свіжим дизайном, сучасною електронікою і багатим оснащенням, але вже без шестициліндрових і восьмициліндрових моторів.
Volkswagen Phaeton
Серійний випуск представницького седана Volkswagen Phaeton почався ще в грудні 2001 року на спеціально побудованому для цієї моделі заводі в німецькому Дрездені. Автомобіль був покликаний скласти конкуренцію таким моделям, як Mercedes-Benz S-класу або BMW 7 серії і зробити бренд «Volkswagen» більш престижним. Попит на машину виявився набагато нижчим за очікуваний, але наступника в моделі не було, і її виробництво тривало до весни 2016 року. Всього за 14 років випущено 84,2 тисячі «Фаетон».
Roewe 750
У 2016 році китайський автоконцерн SAIC офіційно оголосив про завершення виробництва седана Roewe 750. Ця модель була створена на базі автомобіля Rover 75 зразка 1998 року. Після банкрутства британської компанії китайці придбали права на платформу і обладнання для виробництва моделі, і в 2006 році запустили локальне виробництво седана Roewe 750 зі збільшеною колісною базою. Попит на застарілі і дорогі седани (автомобіль коштував від 162 тисяч юанів – приблизно 610 900 грн) в останні роки був мізерним.
Mini Paceman
Кросовер Mini Paceman, створений на базі моделі Countryman, почали випускати на заводі в австрійському Граці в 2012 році. Це був свого роду експеримент: трьохдверний паркетник, не практичний, але спортивний і модний. Однак покупці не виявили особливого інтересу до такої машини, і якщо у п’ятидверного «Countryman» вже з’явилося друге покоління, то в «Пейсмана» наступника не буде.
Toyota iQ
При створенні мікрохетчбека Toyota iQ, який дебютував в 2008 році, розробники спробували зробити комфортабельний чотиримісний автомобіль довжиною менше трьох метрів. Однак чотиримісною машиною вона виявилася умовно: ззаду водія могла розміститися тільки дитина, а ось крісло переднього пасажира було трохи зміщене вперед, тому пасажиру за ним було просторіше. Спочатку інтерес до автомобіля був великим, але незабаром попит на модель різко знизився і в останні роки Toyota iQ продавалася тільки в Японії. Цікаво, що ліцензійну копію хетчбека намагалися продавати під маркою Aston Martin, але цей проект повністю провалився.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас