Субсидії: чому не можна робити дорогі покупки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії: чому не можна робити дорогі покупки

Казна та Політика
5594
У 2017 році процедура оформлення субсидій стала значно суворішою. Наприклад, не продовжуватимуть знижки тим, хто навіть з субсидією накопичив борги за комунальні послуги. Крім того, втратити допомогу від держави можуть українці, які зробили покупку на суму від 50 тисяч гривень, або чий дохід істотно зріс.
Для виявлення «порушників» у Міністерстві фінансів уже створено спеціальний відділ. Його співробітники матимуть доступ до низки реєстрів, що дозволить їм оперувати значною кількістю інформації про одержувачів субсидій. Наприклад, з реєстрів відомство може отримати інформацію про купівлю нерухомості і землі на суму від 50 тисяч гривень.
Також субсидій позбавлятимуть тих українців, які оформляють знижку на житло, яке здають в оренду.
Розмір субсидії на наступний сезон громадянам України порахують за доходами з квітня 2016 по березень 2017. З огляду на те, що мінімальна зарплата з початку 2017 року вдвічі збільшилася, для багатьох українців розмір знижки сильно впаде. А сім’ї з двома середніми зарплатами субсидія зовсім не призначена.
У Міністерстві соціальної політики розглядають підвищення мінімальної зарплати як один з факторів, який допоможе заощадити на субсидії. У Міністерстві фінансів вважають, що тільки завдяки підвищенню мінімальної зарплати на субсидіях за підсумками цього року вдасться заощадити 5 мільярдів гривень.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше субсидії нараховувались з 1 жовтня по 30 квітня.
  • Кабмін прийняв рішення скоротити норми споживання газу, тепла та електроенергії на опалення з першого травня цього року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас