Країни БРІКС створюють спільний фонд суверенних облігацій на $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни БРІКС створюють спільний фонд суверенних облігацій на $10 млрд

Світ
243
Міністри фінансів країн БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) домовилися про створення Фонду суверенних облігацій країн – учасниць об’єднання обсягом 10 мільярдів доларів; частка Росії в фонді складе 18%, розповів журналістам глава Мінфіну РФ Антон Силуанов за підсумками зустрічі міністрів і керівників центробанків БРІКС в Шанхаї.
Міністр зазначив, що пропозиція щодо створення фонду була ініційована в рамках китайського головування в БРІКС в поточному році.
Однак, на думку глави російського Мінфіну, з практичної точки зору для Росії такий фонд навряд чи буде мати якесь істотне значення, оскільки основна частина російських суверенних запозичень припадає не на зовнішній, а на внутрішній ринок. “Загальний обсяг запозичень (РФ – ред.) – трохи менше 30 мільярдів доларів, а на зовнішньому ринку – тільки 3 мільярди доларів”, – нагадав він.
“Це більше страхувальний механізм для країн, які не мають значного рівня боргових випусків. Кошти будуть гарантувати національні випуски, гарантувати більшу надійність тих паперів, які випускатимуть країни”, – зазначив Силуанов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас