В уряді розповіли, як змінились запаси вугілля у порівнянні з минулим роком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, як змінились запаси вугілля у порівнянні з минулим роком

Енергетика
330
Запаси вугілля антрацитової групи в Україні на 180 тис тонн більші, ніж в минулому році.
Про це заявив міністр енергетики Ігор Насалик на Селекторній нараді, яка відбувалася під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
За словами міністра, на данний момент запаси вугілля складають 2,7 мільйона тонн. Зокрема, 2,2 млн тонн вугілля газової групи, і 0,66 млн антрацитової групи.
“У минулому році на сьогоднішній день ми мали 480 тис тонн. Тобто зараз ми маємо на 180 тис тонн більше, ніж у минулому році, не дивлячись на всі проблеми, які у нас виникали”, – заявив Насалик.
“На сьогоднішній день майже всі: і ДТЕК, і Теплокомуненерго, і Донбасенерго є законтрактованими і поставка антрацитового вугілля зростає кожен день. Єдиний, хто дещо тормозить, скажемо, завершує тендерні процедури, – це Центренерго. Але у зв’язку з поїздкою керівника центренерго до США, я думаю, питання забезпечення центренерго повністю буде вирішено”, – додав він.

Довідка Finance.UA:

  • 14 червня Кабмін вчетверте продовжив надзвичайний стан в енергетиці.
  • Запровадження надзвичайного стану зумовлено блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу, що унеможливлює доставку антрациту до українських АЕС, які виробляють електрику.
  • 15 лютого уряд прийняв розпорядження «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас