У КМДА пояснили причини 2-кратного підвищення квартплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА пояснили причини 2-кратного підвищення квартплати

Казна та Політика
3621
Підвищення квартирної плати в будинках Києва, що обслуговуються комунальними експлуатаційними компаніями (ЖЕКи), в середньому з 3 до 5,8 грн за кв. м, пов’язане з різким зростанням збитковості таких підприємств за період після останнього підвищення квартплати в 2011 році, заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.
“Два роки (ЖЕКи ред.) нас просили скорегувати… Ми відмовляли, тому що є межі платоспроможності людей. Зараз ситуація більш-менш стабілізувалася, і ми змушені йти на такий крок, тому що зобов’язані зберегти працездатність підприємств і їхніх працівників, яких вже і так бракує”, – сказав він на брифінгу в Києві в суботу.
Пантелєєв уточнив, що до складу квартплати входить більше 20 послуг від прибирання до утримання ліфтів та внутрішньобудинкових систем, вивезення сміття, поточного ремонту.
Він додав, що на квартплату припадає, за розрахунками міської влади, близько 5% від загальних витрат на житлово-комунальні послуги, тому підвищення таких витрат складе 4,7-5%.
За його словами, нові тарифи дозволять підняти якість надання таких послуг. “Сподіваємося на розуміння киян. Ми беремо на себе зобов’язання контролю якості”, – підкреслив заступник голови КМДА.
Як зазначили в КМДА, середня зарплата в місті з 2011 року зросла з 3,44 тис. грн до 10-11 тис. грн, тариф на електроенергію з – з 0,24 грн до 1,68 грн за кВт-год, тарифи на опалення – в чотири рази.
“Все росло в 1,5-3-4-7 разів. Обслуговуючі організації стали збитковими. Помилка була, що довго тримали тарифи, а тепер повинні різко піднімати, тоді як комерційні (ЖЕКи) підвищували щороку на 10-20-30%”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас