В Україні пропонують ввести спеціальне маркування для молочних продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують ввести спеціальне маркування для молочних продуктів

Аграрний ринок
855
Спеціальне маркування на упаковки з молочними продуктами пропонують ввести Асоціація виробників молока (АВМ) та “Всеукраїнська аграрна рада”.
Про це йдеться в розробленому ними законопроекті “Про внесення змін до Закону України “Про молоко та молочні продукти”, повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока (АВМ).
“З ініціативи АВМ і “Всеукраїнської аграрної ради” розроблено законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про молоко та молочні продукти” (щодо молоковмісних продуктів)”(реестр.№3043-1 від 23.09.2015), яким передбачається ввести поняття “продукт молоковмісний”, встановити особливі вимоги щодо маркування і реалізації молоковмісних продуктів, а також передбачити відповідальність за порушення цих вимог”, – зазначила віце-президент Асоціації виробників молока Анна Лавренюк.
Відповідно до законопроекту, у виробництві молочних продуктів забороняється використання жирів і білків немолочного походження, а у виробництві традиційних молочних продуктів – ще й будь-яких стабілізаторів та консервантів.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас