Apple Випускає «Екологічні Облігації» На Суму $ 1 млрд. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple Випускає «Екологічні Облігації» На Суму $ 1 млрд.

Фондовий ринок
96
Після рішення Трампа про вихід США з Паризької угоди по клімату компанія Apple запропонувала випустити корпоративні «зелені облігації» на суму $ 1 млрд. Незважаючи на це, акції Apple не змінили свої позиції у вівторок і середу, після 7-процентного занурення, викликаного зниженням аналітиками Mizuho рейтингу акцій компанії під час останніх двох сесій.
Прихильність до відновлюваної енергетики
Вперше виробник iPhone випустив зелені облігації на $ 1.5 млрд. більше року тому у відповідь на підписану в 2015 році Паризьку хартію по клімату, що стало рекордом в США. Генеральний директор Тім Кук був одним з глав компаній, поряд з Microsoft і Facebook, який безпосередньо закликав президента Трампа не залишати Паризьку хартію по клімату до його остаточного рішення.
Згідно Apple, «зелені облігації» символізують прихильність компанії, особливо в США, цілям підписаної між 194 країнами угоди. Компанія випустила «зелені облігації» на суму на $ 1 млрд. з метою підтримати і профінансувати поновлювані джерела енергії та екологічні проекти.
Віце-президент Apple по екології, політики і соціальних ініціатив Ліза Джексон заявила, що «Лідерство в бізнес-співтоваристві має важливе значення для вирішення проблеми зміни клімату і нашої спільної планети».
Завдяки отриманим коштам після випуску перших облігацій компанія зуміла профінансувати приблизно 16 різних проектів в галузі поновлюваних джерел енергії та утилізації відходів, а також змогла виділити приблизно $ 442 млн. в 2016 році. Згідно компанії, виручені кошти будуть спрямовані на фінансування різних проектів, включаючи відновлювану енергетику, підвищення ефективності і т.д.
Динаміка акцій Apple
Випуск «зелених облігацій» означає, що компанії не доведеться залучати величезні грошові резерви для фінансування та підтримки проектів з відновлюваної енергетики. Незважаючи на це, акції компанії не змінили своїх позицій і влаштувалися на позначці в $146.7. На початку минулого тижня акції Apple прийняли оборонну позицію, через що з’явилася інформація про проблему виробництва наступного флагмана iPhone. Акції компанії впали на 7% після того, як аналітики з Mizuho понизили рейтинг акцій технічного гіганта через стурбованість ринку щодо надзвичайно високих цін на акції компанії.
Відповідно до фінансової компанії, поточний ентузіазм навколо акцій компанії в будь-який час може привести до раптового падіння. Акції Apple впали в понеділок на 2.39%, відбившись на динаміці основних технологічних операцій. Минулого четверга акції компанії торгувалися на позначці в 159.99 $, перш ніж впасти в понеділок до рівня 142.51 $. В даний час, Apple має найбільшу ринкову капіталізацію в S&P 500, а також входить до трійки світових лідерів, складаючи конкуренцію Alibaba і Tesla. Цього року акції Apple зміцнилися на 27% завдяки високому попиту на iPhone 7 і 7 Plus на тлі майбутнього виходу нового флагмана на десяту річницю технологічного гіганта.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас