Bloomberg: До 2036 року Alibaba стане п'ятою за величиною економікою в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: До 2036 року Alibaba стане п'ятою за величиною економікою в світі

Світ
931
Глава китайського гіганта онлайн-торгівлі Alibaba Джек Ма порівняв свою компанію з найбільшими світовими економіками. Поки Alibaba перебуває на початковій стадії розвитку, але через 9 років за кількістю клієнтів і обсягами продажів вона зрівняється з лідерами світового ринку.
До 2036 року Alibaba потрапить до п’ятірки найбільших економік світу, в яку входять США, Китай, Європа і Японія. Таким прогнозом на щорічній зустрічі з інвесторами поділився глава інтернет-корпорації Джек Ма. «Так, всі говорять, що це вкрай амбітно. Але можна ж помріяти, так?» – цитує Ма Bloomberg Tech.
Увійти в один ряд з найбільшими світовими економіками Alibaba зможе завдяки нарощуванню обсягів продажів на різних платформах і збільшенню числа покупців. Втім, поки компанія перебуває на ранньому етапі розвитку, визнав Джек Ма. Для порівняння – виручка Alibaba торік склала $23,5 млрд, а виручка Alphabet за той же період – $90 млрд. Amazon же в 2016 році заробила $136 млрд.
Ма впевнений, що до 2036 році Alibaba буде обслуговувати 2 млрд людей, причому жителі Китаю складуть лише 40% від цього числа. Експансія в інші країни вже почалася. Глава Alibaba тільки в минулому році провів переговори з лідерами 40 країн, а на початку 2017 року пообіцяв президенту США Дональду Трампу створити в Америці мільйон робочих місць.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас