Експерти розповіли, що відбувається з цінами на дизпальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, що відбувається з цінами на дизпальне

Енергетика
2360
Дизпальне дешевшає, на відміну від бензину – вперше за півроку ціни на заправках трохи знизилися. Правда, цінник схуд не на всі марки пального і не у всіх мережах АЗС.
Заправка відчутно б’є по кишені – до цього вже звикли українські автомобілісти. Останнім часом ціни на пальне незмінно йшли вгору, і тільки зараз з’явилися передумови для невеликого їх зниження.
Власникам дизельних автомобілів пощастило більше – ціни на солярку падають. Причина в тому, що вартість нафти знизилася, до того ж гривня зміцнилася, та й аграрії навесні скупили старі запаси дизпального за високою ціною.
Правда, великі мережі АЗС в бензиновому питанні легко не здаються і ціни на 95-ий вперто не знижують. По-перше, на складах залишилися запаси, закуплені дорого, по-друге, попит не падає. Єдиний шанс заощадити – стежити за знижками.
Вже до осені ціни на все пальне знову зростуть, прогнозують експерти. Збирання врожаю і можливе підвищення ставок акцизів і зборів – ключові фактори.
Єдине, що може стримати зростання – ціни на світових ринках. Якщо нафта дешевше 50 доларів за барель, тоді і вартість пального на заправках залишиться колишньою.

Довідка Finance.UA

  • Раніше повідомлялося, що в Україні може подешевшати автогаз.
  • Україна відмовляється від російського автогазу на користь білоруського.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас