Facebook запропонує передплату на ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запропонує передплату на ЗМІ

Фондовий ринок
155
Facebook планує ввести підписку на ЗМІ прямо в своєму мобільному додатку.
Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.
Видавці давно чекали від компанії запуску такої функції, зазначає видання. Підписка запрацює до кінця 2017 року.
Як повідомляється, підписка розповсюджуватиметься тільки на той контент, який ЗМІ публікують повністю всередині Facebook – в сервісі Instant Articles. Також дискусії точаться навколо моделі монетизації – Facebook схиляється до того, щоб дозволяти користувачам читати частину статей в місяць безкоштовно, а решту – за передплатою.
Ще одне питання, яке активно обговорюється всередині компанії, – як саме Facebook буде проводити платежі за передплатою і ділитися виручкою з видавцями. Один з варіантів – Facebook буде сам приймати гроші за підписку, але всі отримані від користувачів за цю послугу гроші залишатимуться у видавців. Представник Facebook лише сказав WSJ, що компанія “працює з партнерами і вивчає різні способи, які допомогли б їм отримати більше доходів від соціальної мережі”.
Нова функція Facebook стала б благом для видавців, які нарощують доходи від передплати на цифрові версії своїх ЗМІ, відзначає The Wall Street. Видавці довгий час були незадоволені тим, що Facebook активно поширює їх новини та при цьому не ділиться доходами від реклами.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас