Alibaba будує нові дата-центри для розвитку хмарного бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba будує нові дата-центри для розвитку хмарного бізнесу

Фондовий ринок
208
Компанія Alibaba Group Holding повідомила про будівництво нових дата-центрів в умовах стрімкого зростання хмарного бізнесу, передає видання DigiTimes.
За планами Alibaba, до кінця березня 2018 року в індійському Мумбаї і індонезійській Джакарті повинні заробити по одному ЦОДу компанії. В результаті загальна кількість центрів обробки даних Alibaba досягне 17. В даний час такі об’єкти розташовуються в Китаї, Гонконгу, Сінгапурі, Японії, Австралії, США, країнах Близького Сходу і Європи.
Будівництво дата-центру Alibaba в Індії буде проходити спільно з місцевою компанією Global Cloud Xchange – «дочкою» телекомунікаційного оператора Reliance Communications. Китайський інтернет-гігант також розпочав співпрацю з найбільшим в Індії оператором зв’язку – Tata Communications. Партнерство передбачає надання хмарних послуг через платформу Alibaba Cloud.
Згідно з оприлюдненими Alibaba даними, до кінця березня 2017 року у хмарного підрозділу компанії налічувалося 874 тис. користувачів платних сервісів, що на 70% більше, ніж роком раніше. У минулому фінансовому році виручка Alibaba Cloud склала 6,7 млрд юанів (близько $968 млн доларів), що на 121% перевищує показник річної давності.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас