У Росії хочуть підвищити податки для "Газпрому" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть підвищити податки для "Газпрому" - ЗМІ

Світ
342
Російський Мінфін пропонує частково компенсувати недоотримані дивіденди “Газпрому” за рахунок підвищення для монополії податку на видобуток корисних копалин (ПВКК) в четвертому кварталі, – це збільшить доходи бюджету РФ приблизно на 30 мільярдів рублів до кінця року.
Про це повідомляє “Коммерсантъ”.
Мінфін підготував поправки до Податкового кодексу, які збільшать платіж “Газпрому” за ПВКК на газ в четвертому кварталі. Це запропоновано зробити за рахунок збільшення коефіцієнта у формулі розрахунку ПВКК на газ для “Газпрому” з 1,7969 до 2,2738 в жовтні-грудні.
Видання зазначає, що для монополії ставка податку вища, ніж для незалежних виробників газу. Джерела газети пояснюють цей захід тим, що “Газпром” схвалив нижчі дивіденди за 2016 рік, ніж очікувалося. У Мінфіні й “Газпромі” відмовилися від коментарів.
Запропоновані Мінфіном поправки (включають також акцизи на 2018 рік і продовження поточних параметрів формул ПВКК на газ і нафту на 2020 рік) поки перебувають на ранній стадії обговорення і ще не розглядалися в уряді, повідомляє газета.
При цьому, якщо Мінфін хоче вилучити у “Газпрому” додаткові кошти в цьому році, йому потрібно добитися прийняття поправок до Податкового кодексу до кінця серпня. Це буде непросто, враховуючи літні канікули в Держдумі, які зачеплять майже весь серпень. Якщо ж Мінфіну вдасться вчасно провести ці поправки, це дасть йому дієвий інструмент тиску на “Газпром” в питанні дивідендів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас