В Україні можуть закрити СТО і майстерні з ремонту техніки - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть закрити СТО і майстерні з ремонту техніки - експерт

Світ
3721
Як тільки буде прийнятий законопроект №5419 про недопущення зловживань у сфері реєстрації та обіг знаків для товарів і послуг, багато сервісів з ремонту різноманітної техніки (СТО, ремпобуттехніка та інші) припинять своє існування. Залишаться тільки фірмові майстерні, де ціни будуть значно вищі. Про це заявив директор Internet Invest Олександр Ольшанський.
«Як тільки виробник отримує будь-який інструмент впливу на конкуренцію (сертифікація або захист прав інтелектуальної власності, неважливо) і ціноутворення, товари одразу дорожчають на десятки відсотків. Тому що ви не зможете відремонтувати машину неоригінальними запчастинами. Авторизований сервіс їх не поставить, а до неавторизованого ви піти не можете», – розповів Олександр Ольшанський.
Якщо помруть нефірмові сервіси з ремонту мобільних телефонів і іншої електроніки, то тільки в Києві роботу можуть втратити близько 45 тис. осіб.
«Те саме стосується асортиментних обмежень. Наприклад, асортиментна лінійка Samsung в Польщі в п’ять разів більша, ніж в Україні», – зазначає Ольшанський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас