В Україні з'являться 10 заводів з переробки відходів на паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться 10 заводів з переробки відходів на паливо

Енергетика
995
Девелоперсько-будівельна компанія “Фірма “Т. М. М.” – ТОВ (Київ) планує придбати ліцензію вартістю USD1,5-2 млн на застосування технології газифікації побутових відходів та готує проекти десяти заводів в Україні.
“Ми плануємо придбати запатентовану англійську технологію газифікації, щоб будувати за цією технологією в Україні. Зараз ми проектуємо технологію для Києва, Запоріжжя, Дніпра, всього 10 міст або передмість, в тому числі Вишгорода”, – сказав на VI Міжнародному архітектурному форумі власник і генеральний директор девелоперсько-будівельної компанії “ТММ” Микола Толмачов.
При цьому він уточнив журналістам в кулуарах форуму, що, найімовірніше, пілотний проект будівництва заводу з переробки сміття буде реалізований в Дніпрі.
“У Дніпрі ми ведемо переговори з обласною адміністрацією. Вже йде вибір майданчика: або в місті, або за містом. Можливо, у межах індустріального парку, щоб була можливість віддати зайву електроенергію. Для цієї технології підходить будь-яке сміття, в тому числі можна буде використовувати сміття з полігонів, а також небезпечні відходи: медичні та пестициди”, – зазначив Толмачов.
За його розрахунками, документальна підготовка до реалізації проекту займе близько 9 міс., а весь процес реалізації проекту – близько двох років.
За оцінкою Толмачова, вартість будівництва заводу з переробки сміття за технологією газифікації потужністю 100 тис. тон складе USD100 млн. Компанія також розраховує на підтримку Європейського банку реконструкції і розвитку і Європейського інвестиційного банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас