Як часто ви збираєтеся їздити до країн ЄС після надання Україні «безвізу»? - опитування Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як часто ви збираєтеся їздити до країн ЄС після надання Україні «безвізу»? - опитування Finance.UA

Особисті фінанси
1487
Про те, що ось вже через два дні (11 червня — ред.) почне діяти безвізовий режим між Україною і ЄС, не чув хіба що той, хто не користувався ЗМІ останні місяці.
Нагадаємо, «безвіз» відкриє українцям можливість відвідати 30 країн. Сюди відносяться держави, які входять у ЄС, а також учасники шенгенської зони – Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія. Але для поїздок до Великої Британії або Ірландії доведеться зробити візу.
Безвізовий режим поширюється на короткострокові поїздки – як ділові, так і туристичні. Перебувати в країнах Шенгену можна не більше як 90 днів у кожному проміжку зі 180 днів. Якщо залишитися в ЄС довше, можуть виникнути проблеми і подальша заборона на в’їзд.
Візи скасують тільки для власників біометричних паспортів. Варто сказати, що станом на сьогоднішній день громадяни України отримали майже чотири мільйони біометричних паспортів.
Разом з тим все частіше можна почути, що черги в пунктах видачі біометричних паспортів тільки ростуть.
Редакція порталу Finance.UA вирішила дізнатися у своїх читачів, чи вплине на їхнє життя це нововведення, і як часто вони мають намір їздити до країн ЄС після надання Україні «безвізу»?
Виходячи з результатів опитування, більшість — 41% опитаних, взагалі не збирається їздити в Європу. 29% готові скористатися «безвізом» з ЄС мінімум раз на рік. 17% сподіваються, що зможуть їздити хоча б раз на кілька років. 9% респондентів готові подорожувати за новими правилами раз на місяць або квартал.
І лише 4% збираються вільно їздити в країни ЄС щотижня.
Як часто ви збираєтеся їздити до країн ЄС після надання Україні «безвізу»? - опитування Finance.UA
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас