SoftBank придбав виробника роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank придбав виробника роботів

Фондовий ринок
175
Японська технологічна компанія SoftBank Group Inc. повідомила про придбання виробника роботів Boston Dynamic у компанії Alphabet, материнської структури Google.
Сума угоди не розголошується. Також з прес-релізу незрозуміло, хто саме виступає в ролі покупця – сама Softbank або створений нею фонд інвестицій у нові технології Vision Fund обсягом близько $100 млрд.
В рамках угоди Softbank стане власником японської компанії Schaft, що також працює у сфері робототехніки.
Boston Dynamics є одним з найвідоміших виробників антропоморфних роботів і роботів, схожих на тварин, які вміють рухатися на двох або чотирьох “ногах” і долати різні перешкоди. Продукти компанії часто стають героями популярних роликів на Youtube. Google придбала її в 2013 році, поряд з іншими компаніями у цій сфері, проте, за чутками, останній рік намагалася її продати.
“Boston Dynamics – найкращі в світі, – говорить професор Токійського університету Томотака Такахасі. Буде цікаво подивитися, що у них вийде після того, як їм дадуть повну свободу займатися дослідженнями”.
Акції Softbank підскочили в ході торгів у Токіо на 7,4%. Також позитивним фактором для компанії стало зростання акцій Alibaba, після чого вартість пакета акцій компанії, що належить Softbank, підскочила дл $105,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас