МАУ звинувачує Омеляна в незаконних преференціях лоу-косту Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ звинувачує Омеляна в незаконних преференціях лоу-косту Ryanair

Фондовий ринок
739
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” звинувачує міністра інфраструктури Володимира Омеляна в наданні незаконних преференцій ірландському лоу-кост перевізнику Ryanair, який має намір восени розпочати польоти в Україну.
Такі претензії містяться в офіційній заяві МАУ у відповідь на звинувачення міністром компанії в монополізмі.
“Авіакомпанія МАУ виступає проти лобізму та створення міністром В. Омеляном привілейованих умов для одного суб’єкта бізнесу, лоукост-перевізника. З повідомлень ЗМІ відомо, що міністр у березні 2017 року таємно підписав меморандум з Ryanair, в якому всупереч закону цій компанії надаються особливі преференції, недоступні для інших перевізників. МАУ вважає ці дії міністра незаконними, такими, що мають ознаки корупції і зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах третіх осіб”, – йдеться в заяві.
МАУ зазначає, що не проти приходу будь-якої компанії в Україну, ніколи цьому не перешкоджала, завжди вітала чесну і прозору ринкову конкуренцію.
“Однак авіакомпанія МАУ – проти насадження міфів у суспільстві задля чиїхось політичних амбіцій. Сьогодні авіаційний ринок України – місце, де йде жорстка конкурентна боротьба, добре відома міністру”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, компанія заявляє, що на сьогодні Україна знаходиться у двадцятці країн з найнижчими цінами на авіаквитки серед 80 досліджених країн.

Довідка Finance.UA

  • 15 березня Ryanair оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • Раніше міністр інфраструктури Омелян звинуватив МАУ в спекуляціях щодо Ryanair
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас