Повернення ДАІ в Україні: є кілька важливих деталей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернення ДАІ в Україні: є кілька важливих деталей

Казна та Політика
16558
На дорогах України з’являться оновлені даішники. Щоправда, в поліції наполягають, що це реформована дорожня поліція.
Перша партія, близько 800-900 осіб, вийдуть на траси міжнародного значення в вересні-жовтні цього року. Перші патрулі з’являться в Києві та Одесі, а до кінця року і в інших регіонах.
Основне завдання дорожньої поліції — контролювати ситуацію на дорогах і забезпечити там безпеку. Дорожній патруль обіцяють спорядити сучасною технікою — це і вимірювачі швидкості, і вимірювачі рівня алкоголю і наркотиків у крові. Крім того, поліцейські зможуть в режимі онлайн (з планшета або телефону, наприклад) з’ясувати, чи були у водія інші правопорушення, чи проходив він техогляд, який стан його авто згідно з останньою перевіркою і так далі. В резерві для їхньої роботи притримали 250 авто.
В першу чергу в ДП підуть працювати патрульні, колишні даішники і колишні співробітники «Кобри». Вже тут виникає побоювання, що старі методи «відлову» водіїв і хабарів на дорогах повернуться. Але у МВС впевнені, що оновлення кадрів буде все ж досить істотним, а перенавчання та адекватні зарплати (8 тис. грн) допоможуть мотивувати працівників нової служби. Всього в службу наберуть близько трьох тисяч осіб. До реформи поліції дороги України цілодобово патрулювали в рази більше правоохоронців.

ДовідкаFinance.UA

  • У 2005-му в Україні працювали 23 тис. співробітників ДАІ.
  • З 2008 р. ДАІ знову відновили стаціонарні пости.
  • У 2015 р. ДАІ знову ліквідували.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас