Власник "ArcelorMittal Кривий Ріг" купує найбільший меткомбінат Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник "ArcelorMittal Кривий Ріг" купує найбільший меткомбінат Європи

Фондовий ринок
1259
Міністр економічного розвитку Італії Карло Календа 5 червня підписав наказ про продаж найбільшого в Європі металургійного комбінату Ilva. Про це пише uaprom.
Покупцем обрана компанія Am Investco, спільне підприємство транснаціональної корпорації ArcelorMittal і італійської Marcegaglia.
В даному консорціумі частки розподілені таким чином: ArcelorMittal Italy Holding Srl (51%), ArcelorMittal SA (34%) і Marcegaglia SpA Carbon Steel (15%).
Оферта Am Investco передбачає інвестиції в 2,4 млрд євро, з яких 1,25 млрд євро буде вкладено в технології, а 1,15 млрд євро – в екологічні проекти, пише видання ANSA.
Ціна купівлі активів Ilva складе 1,8 млрд євро, а також щорічна рента в розмірі 180 млн євро. При цьому планом передбачається скорочення чисельності персоналу в 2018 році до 9407 людини з подальшим зменшенням до 8480. На даний момент в компанії працюють 14220 робітників, а також 4100 осіб на аутсорсингу.
Водночас напередодні підписання указу претендент, що програв – консорціум Acciaitalia – поліпшив свою оферту, запропонувавши 1,85 млрд євро за активи Ilva, а також гарантувавши збереження 9800 робочих місць.
Однак Карло Календа відмовився приймати оновлену пропозицію Acciaitalia, заявивши, що “правила не можна міняти під час гри”. Крім того, він вказав, що окремі положення оферти не відповідають процедурі.
Але представники Acciaitalia впевнені, що їхня пропозиція краща, оскільки дозволить закрити операцію в найкоротші терміни. Більше того, в компанії підкреслили, що у консорціуму, який переміг, “виникнуть проблеми з антимонопольними органами” при затвердженні угоди.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас