Toyota продала акції Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota продала акції Tesla

Фондовий ринок
1711
Концерн Toyota Motor Corp. продав акції Tesla Inc. (колишня Tesla Motors), що належали йому, припинивши, таким чином, співпрацю з відомим виробником електрокарів.
У травні 2010 року японці купили 13.5% акцій Tesla за $50 млн, але тривало співробітництво двох автовиробників недовго. Вже в 2014 році було прийнято рішення про продаж акцій та припинення партнерства, в рамках якого був створений кросовер RAV4 з батареями Tesla, так і не запущений у масове виробництво. Вже тоді концерн продав частину акцій американської компанії. Інші були продані в кінці 2016 року.
Причина проста – японський автовиробник не бачить необхідності об’єднуватися з Tesla для розвитку електричних транспортних засобів, оскільки в листопаді 2016 року розробив власну програму і навіть створив спеціальний підрозділ, який буде займатися розробкою акумуляторів великої ємності. У планах Toyota масове виробництво електрокарів, здатних проїхати до 300 км на одній зарядці. Нові електрокари, платформою для яких можуть стати моделі Prius або седан Corolla, повинні з’явитися в 2020 році.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас