Київрада розширила перелік неоподатковуваних об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада розширила перелік неоподатковуваних об'єктів

Казна та Політика
450
Київська міська рада (Київрада) розширила перелік об’єктів, які не є об’єктами оподаткування, повідомляє її прес-служба.
Згідно з повідомленням, відповідне рішення на пленарному засіданні в четвер підтримали 82 депутати Київради.
Відповідно до прийнятого рішення, від оподаткування звільнена нежитлова нерухомість державних і комунальних дитячих санаторно-курортних установ, закладів оздоровлення та відпочинку дітей.
Крім того, об’єктом оподаткування не є нежитлова нерухомість державних і комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів олімпійської підготовки (в тому числі неприбуткових), шкіл вищої спортивної майстерності, центрів фізичного здоров’я населення і центрів розвитку фізичної культури і спорту інвалідів.
Також в числі неоподатковуваних об’єктів – нежитлова нерухомість баз олімпійської та паралімпійської підготовки, житло багатодітних або прийомних сімей, в яких виховуються п’ятеро і більше дітей.
“Відповідним рішенням унормовано питання сплати податку на земельні ділянки національних і державних дендрологічних парків наукових установ, уточнено застосування права пільги на земельну ділянку для фізичних осіб і розширено коло юридичних осіб, які звільняються від сплати земельного податку”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, прийнятим рішенням змінено порядок обчислення плати за землю в частині нарахування земельного податку та переходу права власності на земельну ділянку; внесено зміни до положення про транспортний податок в частині визначення вартості об’єкта оподаткування виходячи з марки автомобіля, моделі, року випуску, об’єму двигуна, виду пального.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас