Який відсоток українців хоче покинути країну через відсутність перспектив (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток українців хоче покинути країну через відсутність перспектив (опитування)

Особисті фінанси
3974
Дві третини українців (66%) не мають наміру залишати країну, свідчать дані опитування Центру Разумкова.
Відповідаючи на питання щодо намірів виїхати з України в зв’язку з відсутністю в країні перспектив, 12% відповіли, що мають намір виїхати на тимчасове працевлаштування і повернутися, коли ситуація в країні покращиться, 6% – що мають намір виїхати на постійне проживання за кордон, навіть якщо не вдасться працевлаштуватися за фахом, а 5% – що мають намір виїхати, але це не пов’язано з відсутністю перспектив.
Чим вищий освітній рівень респондентів, тим вища частка тих, хто має намір виїхати на тимчасове працевлаштування і повернутися, коли ситуація в країні покращиться (їх частка зростає від 7% серед тих, хто має середню або неповну середню освіту, до 15% серед тих, хто має вищу освіту).
Як показують результати дослідження, наміри виїхати з країни практично не залежать від прогнозу економічного становища країни в найближчому майбутньому. Якщо серед тих, хто вважає, що економічне становище в Україні в найближчі 2-3 роки зміниться на краще, не мають наміру виїжджати з України 68%, то серед тих, хто вважає, що воно зміниться на гірше – стільки ж (68%).
Який відсоток українців хоче покинути країну через відсутність перспектив (опитування)
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 квітня 2017 року 2018 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас