В Україні з'явився перший кооперативний елеватор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явився перший кооперативний елеватор

Аграрний ринок
592
Відкриття першого в країні кооперативного елеватора в Дніпропетровській області допоможе малим та середнім виробниками розвинути свій бізнес і поліпшити економічне становище на сільських територіях, – вважає заступник міністра аграрної політики і продовольства Олена Ковальова, передає прес-служба міністерства.
«Об’єднання малих і середніх фермерів у кооперативи значно посилює їхню здатність розвивати свій бізнес і нарощувати прибуток. Відкриття першого кооперативного елеватора стало черговим прикладом такого ефективного об’єднання, яке має поширюватися на всю територію України», – сказала Ковальова на відкритті елеватора, запущеного з метою поширення досвіду ефективної моделі сільгоспкооперацію.
Як уточнюють в Мінагрополітики, ТОВ «Перший кооперативний елеватор» заснований сільськогосподарським кооперативом «Зерновий» в рамках реалізації «Проекту розвитку зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів в Україні» (Канадського кооперативного зернового проекту). В кооператив об’єдналися понад 50 невеликих фермерів Дніпропетровщини, земельний банк яких складає близько 25 тисяч гектарів. Кілька фермерів скористалися підтримкою Фонду фермерських господарств для участі в даному проекті.
У міністерстві розраховують: в цілому передбачається, що члени кооперативу будуть безкоштовно користуватися елеватором за умови, що протягом найближчих 5 років самостійно побудують другу чергу зерносховища.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас