Єврокомісія запропонувала створити аналог МВФ і Мінфін єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала створити аналог МВФ і Мінфін єврозони

Казна та Політика
177
Єврокомісія виступила з пропозицією створити європейський аналог Міжнародного валютного фонду, а також єдине міністерство фінансів єврозони.
Ці та низка інших пропозицій були опубліковані в так званій “доповіді до міркувань щодо поглиблення економічного і монетарного союзу”.
Створення низки нових наднаціональних структур в Європі, на думку представників Єврокомісії, “допоможе завершити формування економічного та монетарного союзу до 2025 р.”. Як наголошується, створення Європейського монетарного фонду пропонується з метою підвищити автономність “від інших міжнародних інституцій”.
“Ідея Європейського монетарного фонду також обговорюється. Мета створення такого фонду – надати єврозоні більше автономії від інших міжнародних інституцій у питаннях фінансової стабільності. Членам єврозони надалі доведеться обговорити це питання більш детально і прийняти рішення про те, якими будуть можливі цілі, структура і фінансування фонду. Європейський монетарний фонд міг би бути створений на основі Європейського механізму стабільності, який вже став інструментом для вирішення потенційних криз в зоні євро”, – йдеться у тексті доповіді.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас