Які професії в дефіциті в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які професії в дефіциті в Україні

Особисті фінанси
3251
Робочих рук в Україні стає все менше. Дефіцит кадрів в Україні триває вже давно, і з кожним роком він лише загострюється. Розрив між попитом і пропозицією стрімко збільшується.
«Потрібні різноробочі, будівельники, муляри, малярі, слюсарі, столяри, теслі, сантехніки, монтажники, виробничі працівники, швачки та ін.. За останній рік кількість вакансій потроїлася, але роботодавці не можуть знайти цих фахівців, їх просто немає на ринку», — розповіла HR-експерт сайту rabota.ua Тетяна Пашкіна.
Дефіцит робочої сили підтверджують і в самих компаніях. При цьому роботодавці помітили, що проблемою є і низька кваліфікація фахівців.
Підготовкою робітників у нас займається система профтехосвіти, це колишні ПТУ, нині ліцеї і коледжі. Як кажуть експерти, на перший погляд, там не все так погано. Навчальні заклади набирають достатньо абітурієнтів. Однак імідж цих закладів, як і робочих професій в цілому, залишається, м’яко кажучи, невисоким.
Підвищення заробітних плат дефіцитним кадрам не могло не позначитися на цінниках самих компаній. Адже фонд заробітної плати — невід’ємна частина постійних витрат роботодавця.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас