Бізнесмен Ігор Бойко подав позов до Гаазького арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен Ігор Бойко подав позов до Гаазького арбітражу

Фондовий ринок
597
Власник товариства з додатковою відповідальністю “Житомирська кондитерська фабрика “ЖЛ” Ігор Бойко на початку 2017 року подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна.
“Ми подали позов до Гаазького арбітражу на початку 2017 року. Вже визначені арбітри, йде процес підготовки до суду”, – сказав Бойко.
За його словами, процедура підготовки до судового засідання буде тривалою. Україна поки не представила своїх юристів за кордоном, всі узгодження по них ідуть через Міністерство юстиції, з яким дуже складно спілкуватися.
“Держава Україна експропріювала мій бізнес. Ми подали позов про компенсацію і відшкодування збитків. Весь бізнес, який я мав в Україні та за кордоном, постраждав, мої фірми за кордоном, в тому числі в Швейцарії, – офіційні, не офшорні – видавали кредити в вигляді обладнання, сировини і грошей Житомирській кондитерській фабриці, зараз вона має проблеми, і ми не контролюємо підприємство”, – додав бізнесмен.
Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник оцінив вартість фабрики в 2 млрд гривень.
Як повідомлялося, в грудні 2015 року Ігор Бойко офіційно заявив про рейдерське захоплення Житомирської кондфабрики, організоване Сергієм Пашинським, Сергієм Тищенком, Павлом Петренком, Арсеном Аваковим за активної участі президента, в результаті якого підприємство було виключено з Єдиного державного реєстру, а пізніше – захоплено силовим шляхом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас