ГПУ підозрює Курченка в створенні злочинної організації і відмиванні грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ підозрює Курченка в створенні злочинної організації і відмиванні грошей

Кримінал
338
Прокуратура Одеської області погодила і направила українському бізнесмену, наближеному до колишнього президента України Віктора Януковича, Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
“У вівторок, 30 травня, прокуратурою області погоджено і направлено повідомлення про підозру колишньому голові наглядової ради групи компаній С.Курченку в скоєнні низки злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, тощо”, – сказано в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України у вівторок.
Згідно з повідомленням, прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів на загальну суму 2,2 млрд грн в так званій “злочинній схемі Сергія Курченка” .
Всього, за інформацією прокуратури, в кримінальному провадженні статус підозрюваних і обвинувачуваних поки мають 19 осіб. Серед них – колишні керівники ПАТ “Одеський нафтопереробний завод”, державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали заходи суден в морські порти з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії і диспетчер цього підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас