Глава ВТБ повідомив, скільки втратить банк при закритті бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ВТБ повідомив, скільки втратить банк при закритті бізнесу в Україні

Фондовий ринок
861
Російська група ВТБ розглядає сценарій закриття бізнесу в Україні, оцінює свої втрати при його реалізації на рівні 25-27 млрд рублів.
Про це заявив глава ВТБ Андрій Костін в інтерв’ю Financial Times.
В даний час в Україні працюють два дочірні банки групи ВТБ (Україна) і БМ банк (дістався ВТБ після купівлі Банку Москви).
Група в травні минулого року заявила про намір продати ВТБ (Україна) у разі появи цікавих пропозицій. Проте вже в червні керівництво ВТБ повідомило, що призупинило активний пошук покупців. Розмови про відхід групи з українського ринку поновилися в березні 2017 року після того, як Київ ввів санкції щодо українських банків з російським державним капіталом. Введені на рік обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
Ще в березні цього року перший заступник голови ВТБ Юрій Соловйов оцінював втрати групи ВТБ в разі реалізації негативного сценарію щодо українських “доньок” в 10-20 млрд рублів.
На кінець березня ризики групи на українські “доньки” включають 13,5 млрд рублів чистих активів банків (без урахування міжгрупових кредитів, депозитів та дебіторської заборгованості цих банків перед підприємствами групи) та накопичену негативну валютну переоцінку в розмірі 16,7 млрд рублів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас