Збиток криється в деталях: як убезпечити себе при укладанні депозитного договору - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток криється в деталях: як убезпечити себе при укладанні депозитного договору - юрист

Кредит&Депозит
1913
Депозитні договори стали рябіти обмеженнями для людей.
“Незважаючи на визнання неправомірності односторонньої зміни договорів, банки вписують в умови, що можуть міняти, наприклад, умови або ставку. А ще додають — що інформування про ці зміни відбуваються за допомогою оголошень на сайті”, — зазначив старший партнер адвокатської компанії “Кравець та Партнери” Ростислав Кравець.
Юристи не рекомендують підписуватися під такими договорами.
Це не єдиний небезпечний для вкладника нюанс депозитного договору.
Є ще кілька умов, на які не варто погоджуватися людині, якщо вона згодом не хоче мати проблем з поверненням своїх коштів.
Дуже важливий момент в договорі, який треба вивчити в першу чергу — повернення в кінці строку суми депозиту з відсотками. Не варто підписувати договір, в якому йдеться про те, що гроші будуть повертатися на відкритий разом з депозитом поточний або картковий рахунок. Потрібно наполягати на тому, щоб кошти видавалися через касу — так само як ви їх вносили.
Хоча юристи запевняють, що навіть у такій тяжкій ситуації можна опротестувати дії банків. Потрібно апелювати до закону про захист прав споживачів та захисту економічної конкуренції. Дії банкірів можна трактувати як нечесну підприємницьку діяльність і отримати судове рішення на свою користь.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас