"Укрзалізниця" не знає, чи погашати їй борг "дочці" російського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" не знає, чи погашати їй борг "дочці" російського банку

Фондовий ринок
703
“Укрзалізниця” просить надати роз’яснення, чи підпадають під дію рішення РНБО операції компанії з погашення зобов’язань за кредитними договорами, отриманим в “Промінвестбанку”.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Укрзалізниця” не має чіткої гарантії, що кошти, спрямовані на погашення кредитів в Промінвестбанку, який підпадає під санкції, не призведуть до фінансування тероризму та виведення капіталу в країну-агресор”, – йдеться в повідомленні.
За словами директора з економіки та фінансів “Укрзалізниці” Андрія Рязанцева, кредити в “Промінвестбанку” були отримані в 2011-2012 роках, коли пост президента обіймав Віктор Янукович.
“В результаті нападу на територію суверенної України і втрати контролю над її частиною, “Укрзалізниця” зазнала значних збитків і втрати майна, яке за сьогоднішньою індексованою вартістю могло б коштувати близько 100 млрд грн. З огляду на, що між залізницями було активне перехресне фінансування, немає чіткого розуміння, чи не були вони використані для залізниці на окупованій зараз російським агресором території Донбасу і Криму”, – зазначив Рязанцев.
“У зв’язку з цим ПАТ “Укрзалізниця” листом звернулася до Кабміну, Нацбанку і РНБО з проханням надати роз’яснення, чи підпадають під дію рішення РНБО проведення “Укрзалізницею” операцій з погашення зобов’язань за кредитними договорами, отриманими в банках зі списку санкцій”, – сказано в повідомленні.
В “Укрзалізниці” зазначили, що Кабмін доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції та Міністерству інфраструктури вивчити звернення “Укрзалізниці” і проінформувати уряд.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас