Літній відпочинок за містом: ціни на оренду житла в різних регіонах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літній відпочинок за містом: ціни на оренду житла в різних регіонах України

Особисті фінанси
795
_З наближенням літа українці все частіше замислюються про відпочинок за містом. І поки дачний будиночок є не у кожного жителя нашої країни, актуальним залишається питання оренди житла в передмістях. Спеціально для “Сегодня” аналітична служба інтернет-майданчика безкоштовних оголошень OLX підготувала аналіз цін на оренду в регіонах.
ОБЛАСТІ ТА ЦИФРИ.
В першу чергу бізнес-аналітики відзначають, що середня ціна місячної оренди заміського будинку за останній рік знизилася практично в усіх областях країни. Наприклад, якщо місяць оренди на Дніпропетровщині в травні минулого року коштував тисяча сімсот двадцять вісім грн, то вже 2017-го ця цифра впала майже на 30% і склала 1230 грн. Варто відзначити, що це найістотніше зниження з усіх регіонів, де експерти збирали інформацію. У тій же Львівській області місячна оренда подешевшала менш ніж на 1% – з 1266 до 1261 грн. Ну а найдорожчим регіоном традиційно залишається Київська область, хоча і тут оренда знизилася на 3% – з 2832 до 2748 грн.
За даними OLX, популярнішим став заміський відпочинок у Львівській області: якщо в травні минулого року тут було всього 9 оголошень, то в цьому році зареєстрували 19. Найбільш охоче сьогодні їдуть і в Одеську область – 46 оголошень проти 70. А ось Дніпропетровська, Харківська та Київська області втратили в популярності, і найпомітніше це виявилося саме в столичному регіоні – тут рівно рік тому українці зареєстрували 902 оголошень, а зараз всього 374. “У різних регіонах ситуація з обсягом пропозицій різна, – пояснили нам в OLX. – Наприклад, у Київській й і Харківській областях найбільше пропозицій у березні-квітні, в Одеській і Львівській областях – у квітні. У Дніпропетровській області – влітку “. Дійсно, вже в березні по житлу за Києвом було 511 пропозицій. При цьому варто відзначити, що рік тому таких оголошень було більше тисячі.
НИЖЧЕ НЕМА КУДИ.
Ріелтор Максим Єрмоленко називає зниження кількість оголошень на Київщині очікуваним: “Виною всьому холодна весна: якщо раніше мешканці столиці переїжджали жити на дачі з кінця березня, то зараз тільки починають збори. І якщо літо також буде холодним, як прогнозують синоптики, є ризик, що бажаючих жити весь час на дачах зменшиться на 20-40% “. У свою чергу провідний фахівець з нерухомості компанії SV Development Сергій Костецький говорить, що ці цифри можуть бути і занижені. За його словами, в Київській області по всіх базах здається в оренду близько 20 тис. будинків.
“Звичайно, тут і короткострокова оренда, і довгострокова, невеликі дачні будиночки і елітні котеджі, але порядок цифр приблизно такий. Те ж саме і в Дніпропетровській області. А ось у Львівській області всього близько 10 тис. пропозицій про оренду”, – говорить він . Костецький також пояснив нам, чому саме у Львівській області так незначно знизилися за рік ціни. “Там і без того була досить низька оренда, знижувати вже нікуди. А ось в Дніпропетровській області зазвичай завищені ціни. Але це знижується вартість оренди якогось елітного житла, бюджетне ж залишається на колишньому рівні”, – резюмує експерт.
Ілля Требор, Коновалова Христина
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас