МВФ прогнозує сповільнення падіння економік США і Китаю - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ прогнозує сповільнення падіння економік США і Китаю - Reuters

Світ
367
Міжнародний валютний фонд вважає, що падіння економіки США є симптоматичним, а не системним, і прогнозує сповільнення цього процесу.
Про це в інтерв’ю Reuters розповів головний економіст фонду Моріс Обстфельд.
На його думку, така тенденція зумовлена невизначеністю намірів президента Дональда Трампа і його планами щодо фіскальної політики держави. При цьому економіст зазначив, що економіка Китаю також демонструє спад, тоді як країни єврозони і Японія поки перебувають у відносній стабільності.
Обстфельд нагадав, що останній прогноз фонду повідомляв про глобальне зростання економіки Америки до 3,5% в цьому році і 3,6% в 2018. Однак відтоді на світовому просторі відбулися деякі “зрушення”.
Очікується, що переглянуті в першому кварталі квартальні дані щодо ВВП США підтвердять, що він зріс менш ніж на 1% відповідно до індексу ECONG7.
“Ми бачили слабкий перший квартал в США, який ми інтерпретуємо як тріск, а не зміну фундаментальної траєкторії економіки США … М’який патч, іншими словами”, – сказав Обстфельд.
Що стосується Китаю, МВФ констатує досить енергійні заходи для сповільнення зростання кредитування і кращого розуміння того, що відбувається в тіньовому банківському секторі. Слабший долар і нижчі прибутковості по облігаціях стали потенційним стимулом для ринків, що розвиваються, і інших глобальних позичальників.
Японія демонструє кращі результати, ніж очікувалося, так само як і єврозона, яка в цьому місяці побачила, що Франція обрала про-бізнесмена Макрона замість анти-європейської Ле Пен.
“Якщо ви подивитеся на м’які індикатори, PMI, навіть у Франції, де жорсткі показники не були дивовижними, ви отримаєте деякий натяк, що може бути несподіваний стрибок вгору”, – сказав Обстфельд.
Зміцнення єврозони викликало пожвавлення і розмови про те, що Європейський центральний банк знову скоротить свою програму стимулювання до кінця року. Нагадаємо, за даними американського урядового Бюро економічного аналізу, в I кварталі 2017 економіка США показала найслабше зростання за три роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас