Forbes опублікував рейтинг найбільш швидкозростаючих технологічних компаній - 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes опублікував рейтинг найбільш швидкозростаючих технологічних компаній - 2017

Фондовий ринок
966
На вершині рейтингу американського Forbes найбільш швидкозростаючих технологічних компаній – 2017 опинилася компанія Grubhub – творець платформи з доставки для 50 000 ресторанів в більш ніж 500 містах. Середнє зростання продажів склало 52%, вказує Forbes.
Видання нагадує, що компанія стала публічною в 2014 році, вийшовши на Нью-Йоркську фондову біржу.
У рейтинг увійшли провідні публічні технічні компанії, які показали стрімке зростання продажів в останні три роки в поєднанні з прогнозованим зростанням доходів в найближчі три-п’ять років. Відібрані Forbes компанії доводять, що вам не потрібно бути «єдинорогом» (капіталізація більше $1 млрд), щоб стати улюбленцем інвесторів, підбадьорюючи таким чином колег, які планують вийти на IPO в цьому році.
До Grubhub на вершині рейтингу приєдналися такі видатні гравці, як Arista Networks (3 місце, + 46%) і Ellie Mae (5 місце). Мережеве обладнання Arista активно використовує компанія Cisco в битві за ринок мережевих 100-гігабітних комутаторів. Акції Ellie Mae збільшилися більш ніж на 1400% з моменту виходу на IPO в 2011 році, оскільки інвестори побачили велику цінність в автоматизації процесу іпотечного кредитування для дрібних кредиторів.
Зіркою рейтингу в цьому році стала Veeva Systems – компанія, яка показала помітне зростання акцій завдяки сміливим інвестиціям свого засновника і виконавчого директора Пітера Гасснера. Компанія займається розробкою програмного забезпечення для найбільших фармацевтичних компаній. Зайнявши восьме місце в рейтингу цього року, компанія стала другою корпоративною технологічною компанією, яка швидко розвивається і яка коли-небудь отримувала $500 млн доходу, і зі своєю новою платформою для додатків Veeva Vault мчить до показника в $1 млрд. Середнє зростання продажів – 37%.
У щорічному списку Forbes є і такі гіганти як Facebook (2 місце): соціальна мережа Марка Цукерберга, що об’єднала 2 млрд користувачів, за останні роки поповнилася сервісами Instagram і WhatsApp. Середнє зростання продажів за три роки склало 51%. Ритейлер Amazon.com Джеффа Безоса розташувався на 19 місці з середнім зростанням продажів за три роки в 22%. Компанії вдалося обійти гравця цифрових платежів PayPal, яка відокремилася від eBay, щоб повернутися до лав публічних компаній в 2015 році. Замикає рейтинг власник пошукового гіганта Google – компанія Alphabet. Під керівництвом засновника пошуковика і головного виконавчого директора Alphabet її продажі в середньому зросли за три роки на 14%.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас