У Фонді гарантування запевняють, що жоден великий банк не збанкрутує восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді гарантування запевняють, що жоден великий банк не збанкрутує восени

Фондовий ринок
402
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) до кінця літа не чекають банкрутств великих банків, хоча наголошують на розбалансованості трьох російських банків.
Про це в інтерв’ю сказав директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.
“Супервеликих банків не чекаємо. Є банки, які можуть не виконати вимоги щодо капіталізації. Тому ми не розслабляємося – живемо у кризі. Робимо, спільно з НБУ, аналіз. До кінця літа не чекаємо жодного великого банку”, – повідомив він, відзначивши, що з точки зору економіки розбалансовано три російські банки.
“Ми готувалися до гіршого сценарію щодо них. Наразі бачимо, що там ситуація стабілізувалася, робляться правильні дії з виходу з кризи: хтось намагається продатися. Щодо цих банків немає 100%-ої впевненості, але я спокійніше сплю”, – сказав Ворушилін.
У той же час, як вважає глава фонду, зазначені три банки на українському ринку в старому “форматі” працювати не будуть, знайшовши способи піти з українського ринку.
“Хочеться, щоб вони пішли цивілізовано – а це означає – з мінімальними втратами для фінансового сектору нашої країни”, – додав при цьому він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас