Moody's знизило кредитний рейтинг Китаю вперше майже за 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило кредитний рейтинг Китаю вперше майже за 30 років

Світ
308
В середу рейтингове агентство Moody’s знизило суверенний кредитний рейтинг Китаю з A1 до Аа3. Прогноз за рейтингом змінений — з негативного до стабільного. Таким чином, у рейтингу Moody’s Китай тепер знаходиться поряд з Японією, Саудівською Аравією і Естонією.
У Moody’s вважають, що Пекін став занадто покладатися на короткострокові кредити. Загальний борг країни минулого року досяг 253% від рівня ВВП. При цьому в агентстві наголосили, що стабільний прогноз говорить про збалансування ризиків.
Reuters зазначає, що рішення рейтингового агентства з’явилося за кілька місяців до XIX з’їзду Комуністичної партії Китаю, на якому, як передбачається, буде оголошено про кадрові перестановки в керівництві країни. У Пекіні критично поставилися до рішення кредитного агентства.
Міністерство фінансів КНР заявило, що Moody’s перебільшив труднощі, які стоять перед китайською економікою, і недооцінив проведені реформи. Агентство Fitch знизило рейтинг Китаю ще в 2013 році до А+, S&P рейтинг КНР оцінює як АА-. На торгах в Шанхаї фондовий ринок відповів на рішення Moody’s падінням на 1%, однак потім стався відскок.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас