Світові продажі смартфонів зросли на 9% - Gartner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові продажі смартфонів зросли на 9% - Gartner

Світ
145
Світові продажі смартфонів кінцевим користувачам в I кварталі 2017 року зросли на 9,1% порівняно з тим же періодом 2016 року і становили 380 млн одиниць, повідомила дослідницька компанія Gartner.
Покупці готові витрачати більше, щоб придбати вподобану модель, тому середня ціна продажу смартфона збільшилася, зазначається в огляді.
Три провідні китайські виробники – Huawei, Oppo і Vivo – продовжують нарощувати сукупну частку ринку: у I кварталі вона склала 24% проти 17% у січні-березні 2016 року.
“Агресивний маркетинг і просування продажів допомогли цим брендам забрати частку ринку у інших марок в таких країнах, як Індія, Індонезія і Таїланд”, – зазначив директор з досліджень Gartner Аншул Гупта.
Продажі смартфонів Samsung знизилися в I кварталі на 3,1% через відсутність альтернативи Galaxy Note 7 і високу конкуренцію в сегменті базових моделей. Apple трохи підвищила продажі, але не встигає за зростанням ринку в цілому. При цьому Huawei продовжує активно скорочувати відставання від Apple, міцно закріпившись на третьому місці світового рейтингу виробників, зазначив А.Гупта.
У свою чергу, Huawei доводиться побоюватися інших китайських компаній, які суттєво випереджають її за темпами зростання продажів, хоча і відстають за абсолютними показниками збуту. Так, поставки Huawei в минулому кварталі зросли на 18,4%, Oppo – на 94,6%, Vivo – на 84,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас