Віза для студентів: Чехія спростить умови отримання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віза для студентів: Чехія спростить умови отримання

Світ
592
Міносвіти і МВС країни працюють над удосконаленням процедури отримання студентської візи.
Послаблення полягає в тому, що студенти з 11 держав не повинні будуть реєструватися в системі Visapoint, робота якої викликає безліч нарікань через труднощі реєстрації в ній і корупцію. Студенти зможуть безпосередньо подати документи в консульство і при дотриманні всіх умов отримати візу через 60 днів.
Список країн затверджує МВС і він може змінюватися. Крім того, МВС регулює квоти на спрощену подачу документів. У програмі можуть брати участь вузи, що мають хоча б одну акредитовану навчальну програму іноземною мовою і влаштовують приймальні іспити за кордоном.
Також вуз повинен переконатися, що кандидат знає іноземну мову на належному рівні. Потім вуз просить включити кандидата в проект, і консульство запросить його на подачу документів. Проект працюватиме з травня по серпень.
В цілому спрощеною процедурою можуть скористатися близько 340 іноземців, які бажають вчитися в Чехії. З них 63 росіянина, 49 українців, 24 казахи.
Також в проект включені Узбекистан, Сербія, Філіппіни, Гана, Нігерія, Туреччина, В’єтнам, Іран.
У МВС вважають, що проект посилить конкуренцію між вузами, вдарить по корупції при подачі документів і зменшить кількість випадків використання студентських віз як прикриття для роботи в Чехії.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас